This is Reportage #1 Storyteller in Nederland!

No poses, nothing staged: This is Reportage. Dat is de slogan. 100% documentaire fotografie is waar het bij deze wedstrijd om draait. Dat is waar ik voor sta als fotograaf en dat is hoe ik huwelijken fotografeer. Ik geloof in momenten die echt zijn en de beelden die dat oplevert.

Mijn doel voor dit jaar bij mijn deelname aan This is Reportage was om te focussen op de stories. Een story bestaat uit maximaal 20 foto’s en vertelt het verhaal van één bruiloft. In 2019 haalde ik één story award en dat zijn er dit jaar maar liefst zes! Daar ben ik ontzettend trots op.

Het makkelijkst en meest voor de hand liggend is dan natuurlijk een juichverhaal waarin succes wordt gedeeld en uitbundig wordt gevierd. Maar mijn eerlijke verhaal is eerder een verhaal van leren omgaan met twijfel over mijn werk en met perfectionisme dat op de loer ligt. Op de één of andere manier heeft mijn brein, denk ik, ooit besloten dat ik altijd goed moet presteren, dat de lat altijd hoog ligt.

In de praktijk betekent dat ik het liefst niets deel online en heb ik een behoorlijke haat-liefde verhouding met social media. Maar gelukkig heb ik een fantastische vrouw die doorzet en me helpt om te selecteren en beelden in te sturen voor wedstrijden. Dankzij Janneke stap ik vandaag even op een digitale zeepkist en zeg dat ik trots ben. Trots dat ik de #1 Storyteller in Nederland van 2020 ben geworden bij This is Reportage!

En, om de positieve eindnoot nog mooier af te ronden: gelukkig leer ik steeds beter om te gaan met twijfel en perfectionisme en zie ik steeds vaker in dat ik echt iets moois kan maken voor mijn bruidsparen en klanten. Daar ga ik ook in 2021 weer mee door, want geen enkel huwelijk is hetzelfde en ieder verhaal is uniek.

5 reportage awards

#1 Story award van de bruiloft van Lotte en Jeroen bij het Beauforthuis in Austerlitz

#2 story award van Esther en Edgar bij kasteel Engelenburg

#3 Story award van Naomi en Sharon bij Paviljoen Puur

#4 Story award van Stefanie en Bart bij Volta Pop Up in Gent

#5 story award van Cornelie en Wouter in Den Haag

#6 story award van Anna-Marie en Ronald bij Tulum in Noordwijk

Vorige
Vorige

Masters of Wedding photography Awards + Top 10 2020!

Volgende
Volgende

Masters of Wedding photography Top 10 2019!