Beste Nederlandse trouwfotograaf 2022 bij This is Reportage!

trouwfotograaf noord-holland

#7 Storyteller in the world

Voor het tweede jaar op rij werd ik de beste Nederlandse trouwfotograaf van 2022 bij This is Reportage, een internationale wedstrijd voor trouwfotografen, gericht op documentaire trouwfotografie.

Documentaire trouwfotografie: meer dan een mooi plaatje

Het is een enorme eer om opnieuw te winnen. This is Reportage gaat over echte foto’s. Niets bij deze wedstrijd mag geposeerd of vooropgezet zijn en dat is waar ik met mijn fotografie ook voor sta. Ik strijd graag tegen het traditionele idee van trouwfoto’s. Veel mensen hebben daar een beeld bij van een stel dat ongemakkelijk bij een boom staat, maar dat is echt van een andere tijd. Voor mij is trouwfotografie fotografie die over het leven gaat. Een bruiloft is een dag waar de tijd even wordt stilgezet, waar wordt gevierd, gefeest, gelachen, gehuild. Mijn idee voor een bruiloft is dat het een kleine familiegeschiedenis is, waarvan de foto’s alleen maar meer in waarde toe gaan nemen nadat de grote dag is geweest.
Waar het vorig jaar nog veel corona bruiloften waren die in de prijzen vielen, is het dit jaar echt een ‘inhaal jaar’. Mensen hebben echt uitgekeken om na corona, zonder coronaregels, weer te kunnen vieren met elkaar. Het was absoluut een emotioneel jaar, waarbij veel opluchting voelbaar was en waar grootse plannen en dromen voor een mooie bruiloft helemaal uit konden komen.

5 reportage awards


#1 Story award van Aaron en Kirsten

#2 Story award van Rob en Nathalie in Dordrecht

#3 Story award van Reinout en Anne in Leiden

#4 Story award van J&F in Den Bosch

Vorige
Vorige

Bruiloft inspiratie

Volgende
Volgende

Top 10 Weddingphotojournalists 2021!