De mooiste kastelen en landgoederen om jullie bruiloft te vieren

Als fotograaf komen we op heel veel verschillende trouwlocaties. Elk bruidspaar is uniek, net als elke trouwlocatie, en welke locatie bij jullie past, is dat dus ook.

Willen jullie trouwen in een Nederlands kasteel of op een landgoed? Check hieronder 9 trouwlocaties waar we graag fotograferen!

Eerder hebben we al een blog geschreven met de mooiste trouwlocaties in Utrecht en de mooiste trouwlocaties in Amsterdam.

Kasteel Duurstede, Wijk bij Duurstede

Kasteel Duurstede is de beste trouwlocatie als jullie op zoek zijn naar een kasteel op een eigen kasteel eiland, waar jullie en jullie gasten jullie trouwdag kunnen vieren. Het burgerlijk huwelijk kan buiten plaatsvinden, onder de overkapping, waardoor het de perfecte plek is om ook met typisch Nederlands weer toch buiten te trouwen. Het diner kan ook buiten (ook onder een (stretchtent)overkapping) plaatsvinden. Slecht weer of willen jullie liever binnen trouwen en/of dineren?

In de afgelopen jaren hebben we veel huwelijken gefotografeerd bij Kasteel Duurstede, en de prachtige plek is één van onze favorieten.

Een klein nadeeltje? Als jullie ook willen overnachten op jullie trouwlocatie, dan is Kasteel Duurstede geen optie, omdat overnachten in het kasteel niet mogelijk is. Een alternatief is er echter wel, bijvoorbeeld bij guesthouse Het Atelier in Wijk Bij Duurstede.

Slot Doddendael, Ewijk

Slot Doddendael is een perfect decor voor als jullie een mooi slot of kasteel zoeken, waar zowel binnen als buiten getrouwd en gedineerd kan worden, en waar volop ruimte is om jullie liefde te vieren met veel van jullie vrienden en familie om jullie heen. Het slot ligt op een prachtig landgoed, en bied volop mogelijkheden om de liefde te vieren!

Kasteel Engelenburg, Brummen

Kasteel Engelenburg is een prachtige, klassieke trouwlocatie in Oost-Nederland. In Brummen ligt het kasteel en bijbehorend landgoed. Een prachtig decor waar het mogelijk is om zowel binnen in als buiten (in de rozentuin!) te trouwen.

Als jullie ook een kerkelijk huwelijk hebben gepland; dit kan in de kapel die hoort bij het kasteel, waardoor het mogelijk is om de hele dag op één locatie te blijven.

Ook overnachten is mogelijk in deze locatie.

Bonus: deze locatie is een extra perfecte plek met zonsondergang. Het uitzicht vanuit de dinerzaal is dan fenomenaal!

Kasteel Wijenburg, Echteld

Kasteel Wijenburg is een prachtig kasteel in midden-Nederland. Ook hier is het mogelijk om het hele kasteel af te huren voor jullie bruiloft, en is het zowel mogelijk om buiten te trouwen, met uitzicht op het kasteel, als binnen. Op loopafstand van het kasteel is een kerkje, dus ook hier is het mogelijk om een eventueel kerkelijk huwelijk in de buurt van het kasteel te houden.

Leuk: je kan hier een wijnproeverij organiseren met en voor jullie gasten. Dit kan in de wijnkelder of buiten in de tuin bij goed weer!

Landgoed Rhederoord, Rheden

Landgoed Rhederoord ligt in de Veluwse bossen en heeft heel veel mogelijkheden om te trouwen: zowel binnen, als buiten. Ook heeft het landgoed een prachtig park dat tot het landgoed behoort. Deze locatie heeft de mogelijkheid om niet alleen als bruidspaar, maar ook samen met al jullie gasten te overnachten, zodat jullie bijvoorbeeld de dag na jullie bruiloft gezamenlijk kunnen afsluiten met een brunch.

Landgoed Groot Warnsborn, Arnhem

In de omgeving waar ook het prachtige Rhederoord ligt, ligt ook Landgoed Groot Warnsborn. Hoe vaak we hier ook komen: de omgeving en de weg er naar toe is zo prachtig!

Prachtige plek om buiten te trouwen! Het landgoed heeft ook een hotel, dus overnachten is hier ook mogelijk. Het landgoed heeft zowel een open als bosrijk gedeelte, wat het prachtig afwisselend maakt. Zowel trouwen, dineren als feesten kan binnen en buiten.

Kasteel de Hoogenweerth, Maastricht

In het zuiden van Nederland bevinden zich ook een aantal prachtige kastelen. Één daarvan is kasteel de Hoogenweerth, in Maastricht. Prachtig kasteel, waarbij het mogelijk is om binnen en buiten te trouwen, aan het water, in de tuin van het kasteel met uitzicht op het kasteel.

Ook als jullie willen overnachten op jullie trouwlocatie is dit mogelijk; het kasteel is ook een hotel, en beschikt over meerdere hotelkamers (en een prachtige bruidssuite!).

Landgoed Sparrendaal, Driebergen

Van Maastricht weer iets dichter naar huis: Landgoed Sparrendaal in Driebergen. Een landgoed verscholen achter een drukke doorgaande weg. Je zou er zó voorbij rijden. Maar als je het landgoed eenmaal ziet dan valt het wel degelijk op: Prachtig!

Kasteel de Haar, Utrecht

Aan de andere kant van Utrecht ligt nog een kasteel, en wel een heel bijzondere: het grootste kasteel van Nederland. Wat een waanzinnige verschijning, en wat een mogelijkheden biedt dit kasteel! Buiten trouwen in de prachtige rozentuin, binnen trouwen in de kapel (zowel burgerlijk als kerkelijk huwelijk is hier mogelijk), voldoende ruimte om een feest te vieren, en dat allemaal gelegen in een prachtig kasteelpark.

De komende periode wordt deze blog aangevuld met nog veel meer prachtige kastelen en landgoederen in Nederland, zoals Kasteel Maurick in Vught, Kasteel de Hooge Vuursche in Lage Vuursche en Kasteel de Schaffelaar in Barneveld.

Meer weten over de verschillende locaties, of een andere vraag? Neem snel contact met ons op!

Vorige
Vorige

Masters of Wedding Photography top 10 2023

Volgende
Volgende

12 Tips voor het organiseren van jullie tuinbruiloft