12 Tips voor het organiseren van jullie tuinbruiloft

Het organiseren van een tuinbruiloft vraagt om andere voorbereidingen en keuzes dan de organisatie van een bruiloft bij een ‘bestaande’ trouwlocatie. Het is daarom extra belangrijk om over alle aspecten goed na te denken zodat jullie dag verloopt zoals jullie dat voor ogen hebben. In deze blog vinden een aantal tips om een onvergetelijke tuinbruiloft te organiseren.

De perfecte locatie voor jullie tuinbruiloft

Het selecteren van de perfecte locatie speelt een belangrijke rol bij het organiseren van jullie bruiloft. Kies bij voorkeur een tuin met voldoende ruimte, mooie achtergrond en met een goede bereikbaarheid. Trouwen jullie in iemand anders tuin? Dan is het belangrijk om bij de eigenaar te informeren of er specifieke regels of beperkingen gelden voor jullie locatie.

Check lokale regelgeving

Controleer of er bepaalde regels of vergunningen zijn vereist voor het houden van een evenement in jouw tuin. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om een evenementenvergunning te hebben. Deze regels verschillen per gemeente, dus zoek zeker op welke regels er gelden in de gemeente waar jullie willen trouwen.

Nederlands weer

In Nederland weet je het maar nooit… Zorg voor een alternatieve plan als het weer niet meewerkt. Huur bijvoorbeeld tenten en parasols om bescherming te bieden tegen de regen of de zon. Het is ook handig om rekening te houden met extra verlichting voor wanneer het donker wordt.

Parkeergelegenheid

Zorg voor voldoende parkeergelegenheid voor jouw gasten. Als er niet genoeg ruimte is in jouw tuin, overweeg dan om een nabijgelegen parkeerplaats te huren en pendelbussen te regelen om de gasten heen en weer te vervoeren. Naast parkeergelegenheid is het ook goed om rekening te houden met bewegwijzering, zodat iedereen makkelijk de locatie van jullie bruiloft kan vinden.

Sanitaire voorzieningen

Vergeet ook niet om te controleren of er voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn voor jullie gasten. Door hier van tevoren goed over na te denken, kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie tuinbruiloft een onvergetelijke dag wordt voor jullie én voor jullie gasten.

Bloemen en decoratie

Bloemen en decoraties zijn een belangrijk onderdeel voor het creëren van sfeer en een bepaalde stijl bij een bruiloft in eigen tuin. Zorg ervoor dat je de juiste bloemen en decoraties kiest die passen bij de stijl van jouw tuin en de sfeer van de bruiloft.

Huur apparatuur en attributen

Overweeg om alle benodigde apparatuur te huren, zoals stoelen, tafels, servies, tenten, verlichting, en geluidsapparatuur. Dit zorgt ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor alle gasten en dat het feest soepel verloopt. Kiezen jullie er voor om een stylist jullie bruiloft te laten aankleden? Dan kan je er zeker van zijn dat dit deel in goede handen is.

Catering

Kies voor een cateraar die ervaring heeft met het verzorgen van bruiloften in eigen tuin en die bereid is om te werken met jouw specifieke behoeften en wensen. Bespreek ook de mogelijkheden voor het opzetten van een keuken en een tent voor de catering in de tuin.

Muziek

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is de muziek. Zorg voor een goede DJ of band die de juiste sfeer kan creëren en jullie gasten op de dansvloer kan krijgen. Maak van tevoren een playlist met jullie favoriete nummers en geef deze door aan de muzikanten. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden en ervoor zorgen dat jullie een onvergetelijke dag én avond hebben.

Weddingplanner

Overweeg om hulp in te huren van een weddingplanner of evenementenplanner om je te helpen met de organisatie van de bruiloft. Dit kan een enorme last van jouw schouders afnemen en zorgen voor een ontspannen bruiloft in eigen tuin.

Gastenlijst

Het op tijd af hebben van de (globale) gastenlijst is extra belangrijk bij een tuinbruiloft. Op basis van het aantal gasten kun je beslissen over de grootte van de locatie, de catering en andere praktische aspecten die komen kijken bij de organisatie.

Uiteraard zijn er nog veel meer ideeën en tips om jullie tuinbruiloft te vieren! Willen jullie meer weten over een bruiloft in eigen tuin en de rol die wij daarbij kunnen spelen - aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen!

Geniet van de organisatie van jullie speciale dag en van alles wat de liefde te bieden heeft!

Vorige
Vorige

De mooiste kastelen en landgoederen om jullie bruiloft te vieren

Volgende
Volgende

De mooiste trouwlocaties in Amsterdam