Hoe kies je jullie perfecte trouwfotograaf?

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd!

Als aanstaande bruidspaar dat zich voorbereid op jullie grote dag, is het selecteren van de juiste trouwfotograaf een van de meest belangrijke beslissingen die jullie moeten nemen. En dat terwijl er via social media en zoekmachines tal van fotografen te vinden zijn, in allerlei verschillende stijlen.

We begrijpen na meer dan 400 huwelijken ook hoe de keuze voor een trouwfotograaf de uiteindelijke herinneringen aan jullie bruiloft kan beïnvloeden. Klinkt dat gek?

Op jullie trouwdag zijn er zoveel momenten, zoveel emoties en hoor je waarschijnlijk verschillende keren ‘wat vliegt de dag voorbij’. Resultaat hiervan? Dat je waarschijnlijk niet alles volledig meekrijgt wat er op die dag gebeurt. Maar jullie trouwfotograaf hopelijk wel! Dat zorgt er voor dat jullie grote en kleine momenten opnieuw (of misschien wel voor het eerst bewust?) kunnen beleven aan de hand van de foto’s. Wij benaderen een bruiloft als een stukje familiegeschiedenis: waarbij we ons focussen op het vastleggen van momenten. Momenten tussen jullie als bruidspaar, momenten van jullie gasten onderling. We gaan gezellig op in elk gezelschap en leggen de verschillende lagen van jullie dag vast, zodat jullie herinneringen voor altijd levendig blijven.

Maar, hoe kies je dan een trouwfotograaf?

Bepaal jullie stijl en voorkeuren

Begin met het bepalen van jullie stijl en voorkeuren voor trouwfotografie. Willen jullie een traditionele, journalistieke, artistieke of moderne benadering? Zoek naar een fotograaf waarvan portfolio en stijl overeenkomen met jullie visie voor jullie bruiloft. Wij geloven dat elk liefdesverhaal uniek is, en daarom leggen we momenten vast zoals ze zijn: echt en ongeforceerd. Daarom is onze stijl ‘jounalistiek’, waardoor jullie liefdesverhaal op een natuurlijke manier wordt vastgelegd. We bewerken onze foto’s in een natuurlijke stijl, zodat ze tijdloos en echt zijn, en een leven lang gekoesterd kunnen worden!

Wij waren niet bekend met de journalistieke fotografie stijl voor op een huwelijk, maar dit zorgde ervoor dat de foto’s precies vast leggen wat we op het moment beleefde, heel bijzonder! Daarnaast was de samenwerking met Janneke en Marieke heel prettig, van het eerste gesprek tot de volledige dag, wij voelden ons altijd op ons gemak en dat heeft gezorgd voor onvergetelijke foto’s. - Feyo

trouwen in zeist, slot zeist winterbruiloft zwartwit foto

Ga op (online) onderzoek uit

Weten jullie wat je mooi vindt qua fotografie? Lees recensies, bekijk portfolio's en vraag om aanbevelingen van vrienden en familie. Voor ons is er - naast een bruidspaar dat dol blij is met hun foto’s - geen groter compliment dan via-via gevonden worden. Omdat aanstaande bruidsparen gast waren op een bruiloft waar we fotografeerden, of omdat ze foto’s hebben gezien van bruidsparen waarvan wij de bruiloft hebben gefotografeerd.
Op de foto hieronder wordt I door haar vader weggegeven, en later dit jaar trouwt haar zus, wat een eer om daar ook bij te mogen zijn.
Hier vindt je meer van de bruiloft van T+I. Liever andere bruiloften zien, of lezen wat andere bruidsparen over hun favoriete foto schrijven? Dat kan hier of hier.

bruid knuffel met vader walk down the aisle

Budget

Weten jullie welke soort fotografie jullie aanspreekt en wat jullie budget is voor fotografie? Dan is de volgende stap om contact op te nemen met jullie fotograaf van voorkeur, om een persoonlijke of online ontmoeting te hebben.
Na een kennismaking maken wij altijd een voorstel op maat. Als jullie de trouwdatumchecker invullen, ontvang je een mail of we beschikbaar zijn, en zo ja wie van ons beschikbaar is op jullie datum. Via die mail plan je eenvoudig een moment in om kennis te maken met elkaar.
Tijdens een kennismakingsgesprek willen we jullie graag leren kennen - en andersom. We geven antwoord op al jullie vragen en delen graag onze fotografie met je, en laten albums aan jullie zien.

Na de kennismaking, maken we met jullie wensen en plannen in ons achterhoofd een voorstel dat helemaal aansluit op jullie dag. Zo weten jullie precies waar jullie aan toe zijn en wat jullie van ons mogen verwachten.

Leonard is a genuinely a very talented photographer and I wouldn't have any hesitations in recommending him for any special day you have planned. The photos of our wedding day are absolutely amazing and more than we could have ever imagined or hoped for. My husband and I are able to look back at the moments of the day and re-live them through Leonard's photos and that is such a precious gift, so thank you Leonard. - Francesca

first dance kasteel duurstede trouwen

Vertrouw op je gevoel

Uiteindelijk is het belangrijk om te vertrouwen op jullie gevoel en intuïtie bij het kiezen van de juiste trouwfotograaf. Kies een fotograaf waarbij jullie je op je gemak voelen, die jullie vertrouwen en wiens werk jullie aanspreekt.

Beschikbaarheid

Zijn jullie overtuigd dat jullie je bruiloft op een journalistieke manier vastgelegd willen hebben door professionals met jarenlange ervaring?

Via onderstaande knop neem je contact op met Leonard, hij laat je graag weten of één van ons beschikbaar is om jullie grote dag te fotograferen!


Volgende
Volgende

Tips voor spontane en ontspannen trouwfoto’s