Tips voor spontane en ontspannen trouwfoto’s

trouwfotograaf-rotterdam-de-tuin

Jullie gaan trouwen, en zijn op zoek naar ontspannen foto’s? Naar foto’s die - niet alleen tijdens een eventuele shoot, maar de hele dag door - echte emoties, liefde en de vreugde van de dag laten zien, en zorgen voor blijvende herinneringen als jullie de foto’s van jullie dag terug zien. Foto’s waar jullie jezelf in herkennen, en jullie gasten. Dat is waar we altijd hard voor werken, omdat we geloven dat we met dat soort foto’s voor jullie - en de generaties na jullie - de tijd even stil kunnen zetten.

Maar hoe kun je als bruidspaar er eigenlijk voor zorgen dat je jezelf kunt zijn voor de camera?

Niet alleen voor jullie als bruidspaar is het belangrijk om te weten wie je uitnodigt als fotograaf op jullie bruiloft: ook voor ons is het belangrijk om jullie zo goed mogelijk te kennen, zodat we weten wat jullie belangrijk vinden, waar jullie van houden en welke mensen voor jullie het allerbelangrijkste zijn op jullie huwelijk. Dat is de reden dat we altijd een kennismakingsgesprek inplannen om elkaar te leren kennen, en als we jullie trouwfotograaf zijn, we altijd voor jullie klaar staan met tips en antwoorden op vragen die jullie hebben. Een aantal weken voor jullie bruiloft ontvangen jullie van ons een uitgebreide vragenlijst en kort voor de bruiloft hebben we nogmaals telefonisch of via een videogesprek een meeting, zodat alles voor jullie en voor ons duidelijk is. Bonus: als we elkaar kennen, kunnen jullie je meer op je gemak voelen bij ons, en dat zorgt uiteraard voor meer natuurlijke foto’s.
Ongetwijfeld is het alsnog spannend, zeker aan het begin van de trouwdag: Er zijn zenuwen, het besef dat vandaag echt ‘de grote dag’ is daalt in, je ziet er naar uit om je aanstaande te ontmoeten én er loopt(/lopen) ineens een (of twee) fotogra(a)f(en) rond.
Dat snappen wij, en daarom zorgen we er voor dat we altijd heel rustig aanwezig zijn: zodat je kan wennen aan de camera, en zodat je je op je gemak voelt met onze aanwezigheid. Uiteraard maken we ondertussen ook foto’s :).

Vergeet de camera, geniet van het moment!

Vergeet de camera, geniet van het moment!
Probeer niet alleen tijdens een fotoshoot, maar eigenlijk gewoon de hele dag, de aanwezigheid van de camera te negeren en concentreer je in plaats daarvan op elkaar en van jullie geliefden. Laat die emoties vooral zien, en houd je niet in!

‘Onze’ bruidsparen geven vaak niet de voorkeur aan een lange uitgebreide koppelshoot, maar kiezen vaak liever voor één of twee korte shootmomentjes gedurende de dag: bijvoorbeeld na de ceremonie tijdens een receptie, of (onze favoriet!) tussen diner en feest. Zo hebben jullie heel even tijd om met z’n tweëen te zijn, even te landen, en als bonus mooie foto’s van die momenten! Wandel, knuffel, lach, of dans: dat is alles wat er nodig is voor wat mooie ontspannen beelden van jullie samen!

Omarm de imperfectie

Laat het streven naar perfectie los en omarm de ongeplande momenten op je trouwdag. Jullie hebben alles (zelf of met een weddingplanner) ongetwijfeld fantastisch voorbereid, en op jullie trouwdag is het alleen nog maar belangrijk om daar van te gaan genieten!

Vorige
Vorige

Hoe kies je jullie perfecte trouwfotograaf?

Volgende
Volgende

Één of twee trouwfotografen op jullie bruiloft?