De mooiste trouwlocaties in Amsterdam

Als fotograaf komen we op heel veel verschillende trouwlocaties. Elk bruidspaar is uniek, net als elke trouwlocatie, en welke locatie bij jullie past, is dat dus ook.

Zijn jullie van plan om te gaan trouwen in Amsterdam? De keuze in Amsterdam is enorm! Check hieronder een aantal Amsterdamse trouwlocaties waar we graag fotograferen!

Eerder hebben we al een blog geschreven met de mooiste trouwlocaties in Utrecht en mooiste kastelen en landgoeden in Nederland.

Vondelkerk, Amsterdam

De Vondelkerk is een prachtige locatie in Amsterdam, pal naast het Vondelpark, die te huur is als trouwlocatie. Het is op deze locatie zowel mogelijk om jullie burgerlijk huwelijk te laten plaatsvinden, maar de locatie is ook te huur voor een receptie/diner/feest. In de afgelopen jaren hebben we meerdere huwelijken gefotografeerd in de prachtige Vondelkerk en de prachtige plek is één van onze favorieten.

Een klein nadeeltje? Komen jullie gasten met de auto naar de locatie? Parkeren rondom het Vondelpark is (zeker in het weekend) vaak lastig (en prijzig).

Krijtberg, Amsterdam

Nog zo’n prachtige locatie in Amsterdam! Deze prachtige kerk midden in het centrum van Amsterdam is te huur voor een kerkelijke inzegening.

Botanische tuinen

Botanische tuinen, yes! Amsterdam heeft niet één botanische tuin, maar zelfs twee. De Hortus Botanicus in het het centrum van Amsterdam en de (iets minder bekende) Botanische tuin Zuidas.

Bij allebei deze locaties is het mogelijk om zowel jullie burgerlijk huwelijk, als ook een diner te vieren.

Bonus: bij beide locaties is het mogelijk om een rondleiding door de tuin te boeken voor jullie gasten.

Vergulden Eenhoorn

De Vergulden Eenhoorn is een oude stadsboerderij (en rijksmonument) gelegen in Amsterdam Oost. Het is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam, dus het is mogelijk om hier jullie burgerlijk huwelijk te laten voltrekken; zowel binnen, als bij mooi weer ook buiten. Op deze locatie is het ook mogelijk om een taart aan te snijden, een receptie te houden of om samen met jullie gasten te dineren, te feesten én het is mogelijk om te blijven overnachten.

Westerliefde, Westergasterrein

Zijn jullie in Amsterdam op zoek naar een locatie waar jullie de hele dag met jullie gasten kunnen blijven? Misschien is Westerliefde dan wel de trouwlocatie van jullie dromen! Hier is het mogelijk om zowel burgerlijk huwelijk, diner als feest (tot 05.00 u in het weekend!) te vieren. De locatie ligt in het Westerpark is een perfecte combinatie van industrieel in een groene omgeving.

Westerpark, Conscious Hotel/Bar Kantoor

Trouwen in het Westerpark maar is Westerliefde (zie hier boven) niet jullie favoriete locatie? Wellicht is Bar Kantoor in het Conscious hotel Westerpark dat wel! Doordat het een hotel is is er mogelijkheid om te overnachten, en het is ook mogelijk hier te dineren en/of jullie trouwfeest te geven. Bar Kantoor is geen officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam, maar de nabijgelegen Petruskerk bijvoorbeeld is dat wel.

Sir Adam Hotel/A’DAM toren, Amsterdam

Het Sir Adam hotel bevindt zich in de bekende A’DAM toren in Amsterdam Noord, met waanzinnig uitzicht op het IJ & Amsterdam Centraal. Prachtige plek om buiten te trouwen op het dakterras, of in één van de zalen met enorme glazen wanden waardoor het uitzicht op de stad prachtig is. Willen jullie en jullie gasten blijven overnachten? Het Sir Adam hotel heeft ruim 100 hotelkamers én eigen parkeergelegenheid.

Taets Art & Eventpark, Amsterdam Zaanstad

Gaan jullie groot(s) trouwen? Net buiten de ring van Amsterdam ligt het Hembrugterrein, met daarop het Taets Art & Eventpark. Deze locatie biedt verschillende opties voor het vieren van jullie bruiloft: bijvoorbeeld in Pand 43 met bijbehorende binnentuin, een erg geschikte plek voor een (grote) receptie en/of een feest. Dineren kan bijvoorbeeld in het Glazen Paviljoen, dat tegenover pand 43 ligt. De mogelijkheden hier zijn enorm. Ook parkeren is geen enkel probleem: deze locatie beschikt over een groot (gratis) parkeerterrein waar al jullie gasten hun auto kunnen parkeren. Ander voordeel: op deze locatie is het mogelijk om met een eigen cateraar te werken.

Cristofori, Amsterdam

Aan de Amsterdamse grachten ligt een prachtige, klassieke, verstopte trouwlocatie: Cristofori. Midden in het centrum, aan de Prinsengracht, op de bovenste verdieping met prachtig uitzicht op de stad. Deze plek is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam, en het is hier ook mogelijk om met jullie gasten te dineren.

Museum van Loon, Amsterdam

Aan de Amsterdamse grachten ligt een prachtig grachtenpand: Museum van Loon. Midden in het centrum, aan de Keizersgracht, ligt het museum, met binnentuin. Aan het einde van de tuin ligt het koetshuis. Het heeft een aparte ingang aan de Kerkstraat, waar vroeger de rijtuigen konden binnenrijden. Het koetshuis en het grachtenpand, met de binnentuin zijn uniek in Nederland. Deze plek is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam, en het is hier ook mogelijk om met jullie gasten te dineren. De huwelijksceremonie kan zowel binnen als buiten in de prachtige binnentuin plaatsvinden.

Paviljoen Puur, Diemen

Buiten de ring ligt nog een trouwlocatie die het vermelden waard is: Paviljoen Puur in Diemen. Deze locatie biedt alles om de hele dag met jullie gasten te vieren: zowel voor buiten als voor binnen trouwen zijn er verschillende mogelijkheden. Het burgerlijk huwelijk is mogelijk op meerdere plekken binnen én op meerdere plekken buiten: onder de tent of in het open veld bijvoorbeeld. Ook voor een diner & feest zijn er zowel buiten als binnen verschillende mogelijkheden. De omgeving van het Paviljoen is prachtig & parkeren is ook geen probleem!

Uiteraard zijn er nog veel meer prachtige trouwlocaties in Amsterdam! Luxe locaties, locaties met een festival sfeer, klassieke locaties, intieme trouwlocaties, uitbundige trouwlocaties; de stad biedt zoveel mogelijkheden! Meer weten over trouwen in Amsterdam - of op een andere plek in Nederland of daarbuiten: aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen!

Vorige
Vorige

12 Tips voor het organiseren van jullie tuinbruiloft

Volgende
Volgende

De mooiste trouwlocaties in Utrecht