De mooiste trouwlocaties in Utrecht

Als trouwfotograaf komen we op heel veel verschillende trouwlocaties. Elk bruidspaar is uniek, net als elke trouwlocatie, en welke locatie bij jullie past, is dat dus ook.

Zijn jullie van plan om te gaan trouwen in ‘ons' Utrecht? De keuze in Utrecht is enorm! Klassieke locaties, moderne locaties, verborgen pareltjes, en het grootste kasteel van Nederland: Utrecht heeft het allemaal! Check hieronder een aantal trouwlocaties waar we graag fotograferen!

Eerder hebben we al een blog geschreven met de mooiste trouwlocaties in Amsterdam en mooiste kastelen en landgoeden in Nederland.

Karel V

Karel V is een prachtige locatie in het centrum van Utrecht, die te huur is als trouwlocatie. Het is op deze locatie zowel mogelijk om jullie burgerlijk huwelijk te laten plaatsvinden, zowel binnen als buiten in de super mooie verstopte tuin, maar de locatie is ook te huur voor een receptie/diner/feest. In de afgelopen jaren hebben we meerdere huwelijken gefotografeerd bij Karel V en de prachtige plek is één van onze favorieten. Karel V is óók een hotel, dus het is ook mogelijk om te overnachten op de locatie.

Als je vanaf de Springweg langs Karel V loopt, verwacht je niet dat er zo’n mooie locatie achter de poort schuil gaat. De locatie ligt aan de singel, waardoor het ook mogelijk is om bijvoorbeeld met jullie gasten een stukje te gaan varen door de Utrechtse grachten.

Stadskasteel Oudaen

Nog zo’n prachtige trouwlocatie in Utrecht! Oudaen is een stadskasteel midden in het centrum, aan de bekende Oudegracht. Deze locatie heeft twee ingangen: aan de Oudegracht én vanaf het water! En deze locatie heeft twee verrassingen: een theater én een eigen brouwerij in het stadskasteel. Deze locatie ligt net als Karel V aan het water, wat de mogelijkheid biedt om jullie entree te maken via het water of met jullie gasten een rondje te gaan varen.

Centraal Museum en Nicolaikerk, Utrecht

We blijven nog even in het centrum van Utrecht! In het museumkwartier ligt het Centraal Museum en de Nicolaikerk. Ook dit is een officiële trouwlocatie van de gemeente Utrecht en ook deze locatie ligt vlak aan het water (het wordt bijna eentonig ;-)). Het centraal museum heeft een schitterende beschutte tuin, waar jullie burgerlijk huwelijk en/of diner plaats kan vinden. Liever binnen trouwen? Dat kan hier in de naastgelegen Nicolaikerk. Jullie feest vieren bij het centraal museum? Ook dat is mogelijk!

Fundatie van Renswoude

Een super mooie klassieke locatie in het centrum van Utrecht: De fundatie van Renswoude. Geen heel bekende trouwlocatie, wel een hele mooie! Deze locatie beschikt over verschillende zalen, en een binnentuin. Het gebouw is een van de hoogtepunten van de rococo stijl in Nederland, en is in 1754 opgericht als internaat voor weesjongens.

Sterrenwacht Sonnenborgh

Sonnenborgh is een officiële trouwlocatie van de gemeente Utrecht. Het ligt aan de rand van het centrum, in het groen. Het is een unieke locatie met het glazen dak, met - in de avond - zicht op de sterren. Zijn jullie met een klein gezelschap? Het is ook mogelijk om in de bibliotheek van de sterrenwacht te trouwen. Op deze locatie is ook een receptie, diner en/of feest mogelijk.

Michaelskapel, Domtoren

Het symbool van Utrecht is toch wel de Domtoren. Hoe tof is het om ín die toren te trouwen? Het kan, want de Michaelskapel in de domtoren is een officiële trouwlocatie van de gemeente Utrecht. Het is de voormalige privé kapel van de bisschop van Utrecht, een plek met een geschiedenis dus! De kapel ligt op 11 meter hoogte en is een sfeervolle plek voor een burgerlijk huwelijk of diner bijvoorbeeld.

Metaalkathedraal

Op zoek naar een locatie die sprookjesachtig en rauw tegelijkertijd is? Creatief & heel veel mogelijkheden heeft om er echt ‘jullie locatie’ van te maken? Wellicht past de Metaalkathedraal dan bij jullie! Deze locatie is niet alleen te huur voor een burgerlijk huwelijk, diner en/of feest, maar is ook een locatie die vaak gebruikt wordt voor fotoshoots. De Metaalkathedraal heeft verschillende zalen binnen, als ook een prachtige tuin. De locatie ligt aan de rand van Utrecht en heeft een eigen parkeerterrein waardoor parkeren geen probleem is!

Leuk weetje: deze locatie ligt binnen een kilometer van ons huis en kantoor. ;-)

De Watertoren, WT Urban Kitchen

De Domtoren is niet de enige plek in Utrecht waar het mogelijk is om op grote hoogte elkaar het jawoord te geven. Het is mogelijk om het nog hogerop te zoeken: in de watertoren op Rotsoord, waar WT Urban Kitchen is gevestigd op de 9e en de 10e verdieping, en op de 8e verdieping een private dining locatie is. Deze plek leent zich heel erg goed voor intieme bruiloften: de ceremonie kan met maximaal 40 gasten gehouden worden. Op de begane grond van de watertoren is een café, hier kan een ontvangst met de gasten geregeld worden. De watertoren ligt - net als meer Utrechtse locaties - aan het water, waardoor het ook hier mogelijk is om per boot aan te komen, of een stuk te gaan varen met jullie gasten.

Landhuis in de stad

In Utrecht-West ligt, in het Park Oog in Al Landhuis in de Stad. Het is een oud landhuis, dat aan het water ligt, vlakbij de Rijksmunt. Bij het landhuis is het mogelijk om binnen en buiten te trouwen, en de locatie is ook geschikt voor een diner en/of feest.

Winkel van Sinkel

Terug naar de Oudegracht. Daar, midden in het centrum van Utrecht ligt nog een locatie, het oude warenhuis de Winkel van Sinkel. Deze locatie heeft heel veel verschillende zalen, waardoor er voor heel veel soorten bruiloften een mogelijkheid is: de kleinste zaal is geschikt voor 20 gasten, de grootste voor 500!

Simple

In het centrum, in de mooie Domstraat, ligt restaurant Simple. Dit restaurant is af te huren voor een privé bijeenkomst zoals een bruiloft, en leent zich daardoor erg goed voor een diner met jullie gasten. Naast het restaurant is er ook een binnentuin en heeft het restaurant drie suites, waardoor je ook kan blijven overnachten. Perfecte plek voor een intieme bruiloft dus!

SOIA

Aan het water op de punt van de kruising tussen het Amsterdam Rijn kanaal en het Merwede kanaal ligt stadsstrand SOIA. Deze locatie is af te huren voor groepen, en dus ook voor bruiloften! Deze locatie is goed bereikbaar met de fiets, of lopend. Komen jullie gasten met de auto? Dan moeten ze iets verder weg parkeren, de punt waar SOIA ligt is niet bereikbaar met de auto.

Op Roose

Op Roose ligt - net als SOIA - aan het Amsterdam Rijnkanaal. Alleen een paar kilometer verderop, in Kanaleneiland. Deze locatie is een paar jaar geleden opgeknapt en omgetoverd tot een sfeervol restaurant. Deze locatie leent zich perfect voor een intieme bruiloft, en beschikt over een terras aan het water. Het is mogelijk om hier zowel het burgerlijk huwelijk, diner als feest te laten plaatsvinden.

Dengh

Dengh ligt ‘buiten de ring’, aan de rand van het Maximapark. Deze locatie heeft een geschiedenis: de boerderij stamt uit de 17e eeuw en er is een heus ‘trouweiland’. Het is mogelijk om daar buiten te trouwen, maar ook binnen zijn er verschillende mogelijkheden. In het naastgelegen koetshuis bijvoorbeeld. Dat biedt dus ook de mogelijkheid om diner en/of feest in verschillende zalen te vieren, maar wel op één locatie. Dengh heeft eigen (gratis) parkeergelegenheid, ideaal dus als jullie gasten met de auto komen.

Mereveld

Aan de andere kant van Utrecht, ongeveer achter stadion Galgenwaard ligt Mereveld. Deze oude boerderij (uit de 19e eeuw) is inmiddels omgetoverd tot een evenementen- en trouwlocatie. Bij Mereveld zijn verschillende zalen die gebruikt kunnen worden voor het vieren van jullie bruiloft, en er zijn ook meerdere terrassen buiten. Er zijn kleine zalen, maar ook hele grote. De maximale capaciteit is 700 (!) gasten.

Kasteel de Haar

Last but not least: het grootste kasteel van Nederland. Dat ligt dus toevallig in Utrecht: Kasteel de Haar, een waanzinnige verschijning, en wat een mogelijkheden biedt dit kasteel! Buiten trouwen in de prachtige rozentuin, binnen trouwen in de kapel (zowel burgerlijk als kerkelijk huwelijk is hier mogelijk), voldoende ruimte om een feest te vieren, en dat allemaal gelegen in een prachtig aangelegd kasteelpark.

Uiteraard zijn er nog veel meer prachtige trouwlocaties in Utrecht! Luxe locaties, locaties met een festival sfeer, klassieke locaties, intieme trouwlocaties, uitbundige trouwlocaties; de stad biedt zoveel mogelijkheden! Meer weten over trouwen in Utrecht - of op een andere plek in Nederland of daarbuiten: aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen!

Vorige
Vorige

De mooiste trouwlocaties in Amsterdam

Volgende
Volgende

8 Tips voor het organiseren van een destination wedding in Italië