5 Tips voor het organiseren van een bruiloft op het strand!

Een strandbruiloft is een romantische en prachtige manier om de belangrijkste dag van je leven te vieren. Het geluid van de golven, de zon die (hopelijk :-)) schijnt en de zachte zandkorrels onder je voeten zorgen voor een idyllische sfeer. Het organiseren van een bruiloft op het strand vergt wat extra voorbereiding. Hier zijn wat tips om je te helpen bij het organiseren van een onvergetelijke strandbruiloft.

Kies de juiste locatie

De locatie is de basis van je strandbruiloft. Kies daarom zorgvuldig de juiste locatie die past bij je stijl en budget. Het is belangrijk om te weten of de locatie toegankelijk is voor je gasten en of er voldoende parkeergelegenheid in de buurt is. Daarnaast moet je controleren of er vergunningen nodig zijn voor het organiseren van een evenement op het strand. Is jullie locatie niet heel toegankelijk, maar wél helemaal geweldig? Ga er dan ook gewoon voor, net als bijvoorbeeld Maarten en Marlies, zij trouwden bij Fosfor in Zandvoort, een waanzinnige plek, ver buiten de bewoonde wereld: Fosfor is namelijk de laatste strandtent van Zandvoort. Om die reden kwamen zij zelf aan met een speedboot, en alle gasten kwamen lopend, langs een perfect bewegwijzerd pad over het strand.

Houd het simpel

Het decor van een strandbruiloft is al zo mooi van zichzelf, dat het niet nodig is om te veel extra's toe te voegen. Laat de natuur de decoratie zijn. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de natuurlijke elementen zoals schelpen, drijfhout en bloemen om je decoraties aan te vullen. Houd het simpel en laat de schoonheid van de omgeving spreken, zoals bijvoorbeeld BJ en Stefanie. Zij hadden nog een extra decor, omdat ze de dag van te voren ontdekten dat er inééns werkzaamheden waren op het strand, precies op de plek waar zij de dag later zouden trouwen.

Zorg voor comfortabele zitplaatsen

Als je je bruiloft op het strand organiseert, is het belangrijk om te zorgen voor comfortabele zitplaatsen voor je gasten. Kies voor stoelen die passen bij het thema van je bruiloft en die gemakkelijk te verplaatsen zijn in het zand. Je kunt ook denken aan zachte kussens als zitplek, in plaats van stoelen.

Kies de juiste kleding

Bij een strandbruiloft moet je rekening houden met de omstandigheden op het strand. Kies daarom voor een jurk die niet te zwaar is en die bijvoorbeeld wat korter is zodat je niet in het zand blijft hangen. Voor de heren is een linnen pak een goede keuze. Zorg er ook voor dat je gasten op de hoogte zijn van de dresscode, zodat iedereen zich comfortabel en passend kleedt.

Houd rekening met het weer

Het weer op het strand kan erg veranderlijk zijn. Het is daarom belangrijk om voorbereid te zijn op zowel zonnig als regenachtig weer. Zorg voor parasols of tenten voor de schaduw en huur eventueel heaters voor als het afkoelt. Houd ook rekening met de wind en kies bijvoorbeeld voor zwaardere decoraties die niet wegwaaien. (Al hebben wij nog nooit te maken gehad met een strandbruiloft in de regen of met storm. Fingers crossed dat dat zo blijft ;-)).

Een strandbruiloft is een unieke en speciale manier om jullie liefde te vieren. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw strandbruiloft onvergetelijk wordt voor zowel jullie als het bruidspaar, als voor jullie gasten. Met de juiste voorbereiding en een beetje creativiteit, zal jullie bruiloft op het strand een onvergetelijke ervaring worden die nog lang in de herinnering van jezelf en je gasten zal blijven.

Vorige
Vorige

Unieke ideeën om jullie bruiloft te vieren!

Volgende
Volgende

Bruiloft inspiratie