Unieke ideeën om jullie bruiloft te vieren!

Yes, elke bruiloft is uniek. Vanwege het bruidspaar, de gasten, de locatie, het seizoen, het weer, de dagindeling en om nog veel meer redenen. Misschien is de enige overeenkomst tussen alle bruiloften wel dat er een bruidspaar is, er ergens een Ja/Yes/Si klinkt, en dat daar een kus op volgt.

Toch zijn er nog steeds veel cliché’s als het gaat over trouwen. Getting ready, first look, shoot, ceremonie, receptie, diner, feest. Deze onderdelen, in deze volgorde, poppen waarschijnlijk bij veel mensen op als ze denken aan bruiloften.

Maar wat is trouwen een feest: je kan op zoveel manieren de liefde vieren! Ja, het kan in de volgorde die hier boven staat, maar het kan ook op zoveel andere manieren. Anders dan anders wellicht, maar perfect passend bij jullie als bruidspaar. Ons hart maakt altijd een sprongetje als bruidsparen ‘hun eigen ding’ durven te doen, wellicht zelfs tegen verwachtingen in. Hoe meer ‘eigen’ een trouwdag is, hoe meer er ook écht de liefde gevierd kan worden.

Hoe het anders dan anders kan? Hieronder ter inspiratie een aantal ‘anders-dan-anders’ voorbeelden die we de afgelopen jaren voor bij zagen komen.

Ontbijten met vrienden

Gerard en Lindsey gingen na de first look met hun beste vrienden naar hun favoriete ontbijtplek in Rotterdam: Rolph’s deli. Daar brunchten ze om vervolgens naar de trouwlocatie te vertrekken. Dit zorgde voor een hele ontspannen start van hun dag! Ook BJ en Stefanie begonnen met een ontbijt na de first look: niet bij een restaurant, maar thuis, samen met ouders en hun getuigen.

Avondceremonie

We zien het steeds vaker: de trouwceremonie niet midden op de dag, maar pas ‘s avonds na het diner. (Om precies te zijn, bij alle studio LNRD bruiloften tot nu toe in 2022 was 50% er één met een avond ceremonie :-)) Een avondceremonie is vaak ontzettend sfeervol. Zowel in het najaar en voorjaar, wanneer het buiten al donker is, als ook in de zomer, wanneer je zelfs ‘s avonds buiten kunt trouwen, als het weer het toe laat misschien zelfs wel met ondergaande zon.

Bijzonder diner

Trouwen jullie op een locatie waar jullie zelf catering mogen regelen? Vraag je favoriete restaurant of favoriete chef om voor jullie & jullie gasten te koken! Dat deden Koen & Lisa, zelfs verspreid over twee dagen. Op dag 1 het burgerlijk huwelijk in de avond, gevolgd door een diner door het team van sterrenkok Dennis Huwaë van Restaurant Daalder. Op zaterdag stond er een nog uitgebreider diner op het programma, met heel veel familie en vrienden, door het team van sterrenkok Thomas Groot.

Liever dineren met een klein groepje vrienden, maar wel véél gasten op jullie bruiloft? Carl & Florentine dineerden de week voor hun bruiloft met een klein groepje vrienden, en nodigden veel gasten uit voor hun bruiloft. Op hun trouwdag dineerden ze samen in het familiehuis van Florentine, en alle gasten dineerden op eigen gelegenheid, waarna 's avonds het feest losbarstte.

Bijzondere kleding

Wel een bruiloft, maar geen zin in 'echte' trouwkleding en wel in een 'anders dan anders' indeling? Peter & Lidia deden dat.

Na de barbecue was hun bruiloft afgelopen. Later op de avond was er nog wel een after party in hun favo kroeg. Zo kan het ook!

Destination wedding

Geen zin in een heel grote bruiloft, maar trouwen in jullie favoriete (vakantie)land? Dat kan natuurlijk ook. Ook in het buitenland kan jullie bruiloft zo eigen gemaakt worden als jullie maar willen.

We fotografeerden de afgelopen jaren meerdere huwelijk in Italië (in de Marken, Piemonte, Umbria, Puglia), Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en zelfs in Egypte.

Een persoonlijk spel

Als er één voordeel is geweest aan alle bruiloften die hebben plaatsgevonden in coronatijd is het wel dat er ontzettend creatieve dagindelingen ontstonden. Zo ook op de bruiloft van Simon & Cathy. Zij besloten hun bruiloft in 2020 door te laten gaan met een alternatieve avond indeling. Ze ontwierpen samen met Simons zus een spel : ‘zaak B/H en de verdwenen trouwringen’. De gasten gingen in groepjes op zoek naar de dief van hun trouwringen. In die speurtocht zaten allerlei verhalen van vrienden en familie verwerkt, wat ontzettend in de smaak viel! Daarna barstte buiten het feest los in de vorm van een silence disco.

Festivalbruiloft

Jullie bruiloft vieren op een heel ontspannen manier? Misschien is een festivalbruiloft dan de perfecte keus! Op een eigen locatie, of juist op een bestaande locatie: het kan allemaal. Met een beetje geluk voelt een festivalbruiloft nét een mini vakantie. Zeker als alle gasten ook nog blijven overnachten, zoals bijvoorbeeld kan op Camping de Lievelinge.

Getting ready together

Niet allebei op een eigen plek omkleden maar juist samen, elkaar helpen jullie kleding aan te trekken? Ook dat is uiteraard gewoon mogelijk! Bas en Quirine deden dat.

Trouwen op privé locatie

Ook één van de dingen die we veel zien na (of door?) de corona situatie. Zo veel huwelijk op privé locaties. Groot, met mooie stretchtenten, of klein, met alleen wat stoelen in de achtertuin. Het kan allemaal.

Uiteraard zijn er wel allerlei zaken waar je rekening mee moet houden als je op een privé locatie een bruiloft wil plannen. Binnenkort meer daarover in een nieuwe blog.

Uniek trouwvervoer

Ok. We spreken het maar uit. Een helikopter als trouwvervoer hebben we nog niet gehad (dus als je van plan bent je entree te maken met een helikopter, bel ons ;-)), maar verder hebben we al héél veel voorbij zien komen. Snelle auto’s, oude auto’s, volkswagen T1 busjes, maar ook een museumtram, een bus (omdat het bruidspaar elkaar voor het eerst tegen kwam in de bus), een motor met zijspan, een huifkar, of juist gewoon lopend, met alle gasten, vergezeld door de fanfare.

Uiteraard zijn er nog veel meer unieke ideeën om jullie trouwdag te vieren! Willen jullie meer weten over uniek trouwen - aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen.

Vorige
Vorige

8 Tips voor het organiseren van een destination wedding in Italië

Volgende
Volgende

5 Tips voor het organiseren van een bruiloft op het strand!